Stipulera simulation stimulerar.

Studier visar att vi måste sova, men vad de ofta missar är den otroliga stimulansen vi får när vi sover. Jag menar den som inte gillar att sova borde inte få kalla sig människa. Jag pratar inte om missnöjet med att gå och lägga sig utan den pågående aktiviteten. Det roliga är att många, mig inkluderat, inte vill gå och lägga sig, men vi vill inte heller vakna när vi väl ligger där. Inte nog med det, vi/jag vet inte riktigt varför det är skönt att sova (om man bortser från den fysiska uppmuntran man får när man "får" somna om igen på morgonen). Det är inte som att det känns värt mödan att spendera en tredjedel av sitt liv i drömmarnas värld, om man bortser från faktumet att vår fysiologi kräver det. Det finns stunder då drömmar är kul, men för det mesta är de bara konstiga.

Jag gillar tanken på att det skulle kunna vara det subliminala som lockar tanken för sömnen, som en slags bok som kallar på sin läsare.


Jag får väl avsluta detta sena inlägg med ett godnatt, för jag vill trots allt inte vara vaken mer! :)

Öppen källkod.

Idag blir det ett ämne jag brinner för och titeln har redan avslöjat allt! Open source, eller öppen källkod är ett till synes ganska nytt begrepp, relativt till informationsålderns tidsspann. Allt började med fri mjukvara (Free software) vilket var, och fortfarande är, en ganska liberal syn på hur mjukvara borde vara, men detta är skilt från öppen källkod. Richard Stallman är en av pionjärerna inom området (Free software) och han startade den ideella organisationen Free Software Foundation. Otroligt intelligent människa och jag håller med honom i många punkter, men han har vissa brister i sina argument, enligt mig.

Tror man på fri mjukvara, så tror man på att man skall ha vissa rättigheter när man tar emot/köper mjukvara. Man kan sammanfatta det som att man har rätt att modifiera och distribuera modifierad källkod helt fritt, förutsatt att min kopia ger samma rättigheter. Alltså om du säljer mig ett program så har jag rätt att få källkoden, samt ändra den och sälja eller ge bort det. Jag måste då ge dem som tar min version samma rättigheter.

Steget som gör mjukvaran än lite mer sluten är öppen källkod. Jag anser att alla borde ha rätt att kunna granska koden vi exekverar på våra datorer, men jag är däremot inte helt med i att andra ska få rättigheten att sälja/ge mjukvaran vidare. Det fungerar i vissa sammanhang och det bästa exemplet där det är befogat är helt klart Linux-kärnan enligt mig. Jag kan diskutera detta ämnet i oändlighet, men jag tänker att jag mjukar upp er med denna lektion, så kommer vi till de arga nedlåtande talen mot M$ senare ;)

Ingen kan leka med mina ordlekar.

Det tråkiga med riktigt kluriga ordlekar, eller sätt att leka med ord, är att det är att de ofta inte säger någonting speciellt. Det är tråkigt att tråkiga tråkigheter är så tråkiga, eller det är tråkigt att det är tråkigt. Händelsen i detta rummet, i denna tiden är helt enkelt: här just nu. Är du med mig? Det är klart du inte är, du kan omöjligt vara här just nu ;)

Jag tycker dock att det är trevligt med extrapoleringar i skrift, då man kan tillföra så mycket information, som känslor. Det låter kanske lite långsökt, speciellt för er som inte gillar att läsa flashig formalia, men jag menar det skulle ju vara sorgligt om jag nedvärderade era briljanta sinnen. Jag är säker på att alla har förmågan att förstå, om ni bara vill. Ni kanske till och med kan uppskatta det, eller åtminstone låtsas :)

Jag fick inte särskilt många kommentarer från föregående post, inte för att det inte var förväntat (logiska- lingvistiska negeringar är alltid roliga att tackla), men jag fick otroligt nog en/två motiverande uppmuntran(ingar? ;) till fortsatta diskussioner. Tänka sig vad lite som behövs för att man skall fatta ork för att fortsätta, om vi ändå uppfunnit motorer som gick på sådan drivkraft.

"Världen är inte...

.. redo för mina teknologiska framsteg". Det skulle jag förmedla om jag var en utomjording av rasen Asgard, från Stargate SG-1. För er som inte gillar sci-fi kan jag gladerligen säga: Ja, Asgard rasen låter familjär. Kanske har du hört talas om Asagudarna, från nordisk mytologi? Faktum är att alla borde titta på sci-fi, för det finns så många trevliga referenser och man kanske lär sig något från dem?

Anledningen till det översatta "citatet"/rubriken är för att jag är inte säker på att jag orkar fortsätta skriva här. Jag har fått ganska bra kritik av några stycken, men inte många, och det är inte många som kommenterar på de väldigt intima sessioner jag bidrar med. Jag har, som du märker, självklart tappat perspektiv och initialt syfte, men så kan det vara.

Vill du fortsätta läsa mina brilljanta punch-lines och/eller höra om mina äventryliga analytiska upptäckter? KOMMENTERA :)

Subliminal modulation.

Det måste finnas någon som tänker att jag härmed ska presentera en tes i tankeöverföring, eller telekinesi, men hör och häpna: tyvärr. Jag skulle dock vilja påpeka att även om så må vara fallet, som kan verka ytterst paradoxalt, så är det inte meningen. Kanske jag förmedlar sådana teser subliminalt, men utan att yttra för mycket så kan jag glädja dig med att inte ens jag hittar ord för att beskriva egenskaperna hos sådana extrapoleringar av ord som är tankar. Oj vad jag snurrar till det för oss båda. Jag kan ju inte förmå mig att störa den fina viljestyrka som får dig att fortsätta läsa dessa abnorma förvrängningar som vi kallar förmedlingar av just ord och tankar, för du är ju intresserad eller hur?

Tillbaka till ämnet (haha), jag älskar den här låten:En oputsad klenod, som säkert kändes välpolerad under skapandets tidsepok (notera min välvilja till uttrycket). Många ungdomar, mig inkluderat, förstår ofta inte hur folk kan tycka att musiken "då" var så mycket bättre. Något jag absolut inte håller med om, även om jag tycker det. (Nu när jag satt detta obskyra inlägg i rörelse, kan jag lika gärna fortsätta). Många av låtarna från förr har en tendens att överdrivas, av subjektiva människor, som tidslösa. Någonting som jag håller med om, till viss mån.

I låten ovan kan jag hitta element som helt klart kan beskrivas som tidlösa: nämligen melodin, kombinerat med den väl framförda sången och lyriken. Allt annat är kasst, jämfört med dagens mått. Detta är självklart en subjektiv analys, skriven av ett tämligen subjektivt sinne, men tänk på det: en nyinspelning av denna låt, mixad och reglerad till fördärv, hade kunnat slå topplistor. Har jag fel? Jag älskar denna låten!

Hem ljuva hem.

Efter tentor och allt vad som nu var så begav jag och Marielle oss till hennes mamma. På lördagen så körde vi från Kullavik till Kinna, för att hälsa på mormodern. Vi åkte tillbaka samma dag och väl hemma var det fler sociala tillställningar som skulle omfamnas. Idag kom vi hem och nu är jag otroligt lättad. Tro mig inte fel, jag gillar sociala sammankomster, men med en massa skrikande barn och brist på hjärnvila så är det otroligt skönt att komma hem och få vara sig själv; slashas som man är. Jag menar jag hade precis ett himla sjå med plugg hit och dit.

Mobilen visar sig vara väldigt trevlig att ha på tåget, då man kan titta på film/serie på den. Det var rätt skönt faktiskt.

Stunden jag inte väntat på.

Det är lite komiskt hur jag bara för några dagar sedan pratade om parallellism och simultanförmågor, när jag imorgon har tenta i ett ämne som i allra högsta grad handlar om parallellism. Parallella processer - Ett ämne som handlar design och lösningar på topologiproblem och synkroniseringsproblem inom programmering, som man blir utsatt av när man ska skriva kod som exekverar parallellt. Det vill säga: när två, eller fler rader kod exekverar samtidig på flera processorkärnor. Det är ett ganska omfattande, men roligt ämne.

Härnäst: Fortsättningen på Spider Man 3 :)

Lugnet innan stormen.

Har haft en väldigt lugn och skön vecka. Mina gruppmedlemmar och jag har inte varit nåbara fram till idag, då förra veckan var en ledig vecka. Inofficiellt, det vill säga. Idag har vi suttit i skolan från kl 10:00 till 19:00 och råpluggat, för vi har ett veckoslut som är något helt annat än roligt. På torsdag är det en inlämning och på fredag har vi en tenta samt en deltenta.

Det är nog säkert att säga att imorgon inte kommer att vara en särskilt roligt dag det heller. Men nu: Star Trek och The Big Bang Theory! :)

RSS 2.0